Menu

Horgászvilág

Ragadjon kézbe horgászbotot, és legyen pecás kalandok részese a Tisza partján!

Horgászvilág

Fogja ki a Tisza-tó honos halait, süllőt, pontyot, csukát, balint, kárászt, keszeget, törpeharcsát, bodorkát, vagy a méltán híres, amurt! A Tisza-tavi horgászathoz szükséges állami horgászjegy, horgászegyesületi tagság, területi horgászjegy és fogási napló beszerzésében segítséget nyújtunk, kikötőnkhöz közel horgászbolt áll pecázni vágyó vendégeink részére!

Tél: A zord téli napokon a pergető technikák a legelterjedtebbek. A szezon kedvelt zsákmányhala a süllő. Enyhe, fagymentes időszakokban a tározótér vizeiben is lehetséges a horgászat, míg fagyos időszakban, megfelelő jégvastagság mellett a Tisza-tavi lékhorgászat nyújt felejthetetlen élményt. Kevés és egyszerű felszerelés, rövid, úszóval szerelt bot és néhány csalihal szükséges csupán a léki pecához. A tározótérben gyorsan csuka és süllő is horogra akadhat, ha ügyesen választjuk ki horgászhelyünket.

Tavasz: A zöldellő tavaszi időszak a természet ébredését, egyben a halak megélénkülését jelentik. Főként a bodorka, majd a keszegfélék, a kárász és ponty „ébred”. Valódi kuriózum a Tisza-tó compó állománya. A május eleje a pontytilalom időszaka, azonban keszegből és kárászból bőséges fogást biztosít ez az időszak is!